وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) طی نامهای به رئیس جمهوری با بیان اینکه افزایش نرخ مبنای محاسبه تعرفه، افزایش مضاعف مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی را در پی داشته که در مجموع باعث افزایش هزینههای تولید، افزایش قاچاق، افزایش نیاز به نقدینگی، کاهش تولید و افزایش تورم خواهد شد، خواستار کاهش حقوق گمرکی برای مواد اولیه، واسطهای اجرا و قطعات بخش تولید ...
مکاتبه گمرکی بیانگر ترخیص ۲۷ هزار تن ذرتی است که با تشخیص سازمان استاندارد، آلوده تشخیص داده شده بود. ظاهرا دو شرکت واردکننده با هماهنگی یکدیگر برای خروج این ذرتها اقدام کردهاند که بخشی از جزئیات این اقدام مشخص نیست.
سخنگوی گمرک گفت: در سال 1400نزدیک به 729هزار تن کالا به ارزش 265میلیون و 200هزار دلار، بین ایران و قزاقستان تبادل شد که با رشد 71درصدی در وزن و 29درصدی در ارزش ،نسبت به سال 99 همراه بوده است.
سخنگوی گمرک تاکید کرد: بیش از دو میلیون تن کالا به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ به آفریقا صادر شد که فقط ۲.۵ درصد کل صادرات ایران در این سال بوده است.
سخنگوی گمرک گفت: میزان ورود کالای اساسی به کشور مناسب است و ترخیص آن به سرعت در حال انجام است و در حال حاضر چهار میلیون و 270هزار تن کالای اساسی در بنادر و گمرکات به عنوان ذخایر استراتژیک در حال تخلیه یا ترخیص هستند.
با وجود گذشت حدود یک هفته از ابلاغ مصوبه کاهش سود بازرگانی، مصوبه مربوطه به تازگی از سوی وزارت صمت به گمرک ایران ابلاغ شده و حداقل یک هفته دیگر تا تعیینتکلیف نرخ ارز و افزایش آن به نرخ حاشیه بازار زمان لازم است که تکلیف واردکنندگان نیز روشن خواهد شد. بر این اساس همچنان محاسبات بر مبنای ارز ۴۲۰۰ انجام میشود.
رئیس انجمن صنفی شرکتهای حمل و نقل بین المللی ایران گفت: بخشنامه های خلق الساعه صمت و گمرک سبب شده تا بسیاری از کامیون های بین المللی در مرزهای ورودی متوقف شوند.
معاون سابق گمرک ایران ضمن تحلیل وضعیت واردات بعد از حذف نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی از محاسبه حقوق ورودی، با تاکید بر ضرورت بازنگری در سود بازرگانی و مالیات بر ارزش افزوده، خواستار اقدام قوری دولت جهت تعیینتکلیف این مهم در تجارت شد.
سخنگوی گمرک گفت: تجارت کشور در سال 1400 با تاجیکستان با عبور از 131میلیون دلار، رشد 453درصدی داشته که این رشد در سه ماه پایانی سال جهش چشم گیری داشته است.